Sahabat BBN

tak akan aku nak tipo.. kalau aku kata gila sedap aku betol2 cakap ikhlas dan jujur!!!!

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 9:08 AM



sila dgr lagu nie.. cover yer dari ahli bangkai blogger juga... cik pika dan kawan yer yg bersuara sgt2 sedap! hgahahahaha

 aku semalam dgr lagu nie sampai 6 kali! adeshhhh 


jard cakap boleh jatuh cinta..
aku cakap x kut!


haha tapi still!


u gurls OWRNING!!!!!! 


Kenapa gadis berat JODOH????

View Comments

Posted by kawie2020 | Posted in | Posted on 2:45 PM

Ini adalah entry recycle kawie yg pernah dipublishkan di blog kawie tahun lepas...

##############################################

sbb2 perempuan x dpt lelaki baik..hahahahaha.....

girls2!! read thiss...


Photobucket

1-lelaki baek adalah hodoh

Photobucket

2-lelaki kacak tak baik

Photobucket

3-lelaki kacak yg baik....tlh berkahwin

Photobucket

4-lelaki kacak yg baek dan bujang....tidak cekap

Photobucket

5-lelaki kacak yg baek,bujang dan kaya akan tetapi tak minat pada kita pulak

Photobucket

6-lelaki kacak yg baek,bujang dan kaya,yg berminat kat kita pulak adalah lelaki yang suka berfoya-foya

Photobucket

7-lelaki kacak yg baek,bujang,kaya,yg berminat pada kite dan bukan lelaki suke berfoya- foya......homoseksual pulakkk!!

Photobucket

8-lelaki kacak yg baek,bujang,kaya,yg berminat pada kite dan bukan lelaki suke berfoya- foya(serta x kan menipu) dan bukan homoseks..kite yg mendekati die dulu,dia pun suke kat kte,jenis org nie mesti ade masalah,seperti----

mungkin bakal mak mentua ko x stuju,family ko x berkenan kat die,ex gf die dtg blk…atau pon kte x berjodoh ngn org jenis nie


Photobucket

hehehe...saje je...walaupun takde lah sume orang camtu..aku amik dari cerita korea. yg aku tgk dulu...one part that the girls had discussed about "why girls like us doesn't have any chances to get near to a good looking kind hearted man??"....

enjoy ur life yaaa!!

Nota kaki bucuk: ini adalah idea member aku.. yg aku rase ade byk betulnye.. nobody perfect..

HERCULES..!! HERCULES..!! HERCULES..!!

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 5:00 AM

Boneka in the Houseeeeeeee!! :P
yo2!
hai~ masih hip hop.. kalau hbat kenapa berdalih! :P
bukan terhebat, cuba terbaek dlm apa yg ku buat!

poyo je tb2 nyanyi lagu hip hop!
lama lak aku xpost!!
terus terang aku kata aku xpost sebab aku mlas link nama korang!!
so.. aku rasa slesa lagi kalau bro kawie dan bro ahfat buat entry..

diorang ambik pot lah juga, promoted korang!
aku ?? HAMpeh!
sori la yer...

nak benci aku sila laa.. aku memang layak di benci! kerana sikap aku yg sumbonk lagi xsedar untung hahaha...

tapi aku post juga
sbb nak share satu story dgn korang!

hope story nie buat korang guling2! mcm zaman emas hidustan.. :))

okay start entry..

------------------------------------------------------------------------
HERCULES HERCULES HERCULES!!!



Time sekolah dulu aku cukup benci pendidikan jasmani.
serius... kdng2 aku saje ponteng hari tu semata2 tak nak meyaut seruan MALAYSIA BOLEH ;p


contoh seksaan jasmani masa kanak2 dulu!! ZALIM TOL


aku tak suka.. sebab kena tukar baju! pastu tukar baju balik!! dah la. aku nie pemalo..
badan aku time tu

HERCULES..!! HERCULES..!! HERCULES..!!
huhuhuh...

so aku memang tak berapa selesa lah bila mamat2 kelas aku tgk TETEK aku!! besar sgt TETEK aku nie! sebab TETEK aku nie banyak lemak!! dlm kelas aku takde sorang pown yg ada TETEK besar mcm aku!! *termasuk lah awek hahaha

krang mula lah aku kena seksual harsment!! tu yg aku benci tol lah pendidikan jasmanin tu!!
Terbayang2 aku TETEK aku kena picit dgn bdk2 Nakal kelas aku... hai..~ AKU POWN nak try picit juga...  (-5markah)

So satu hari nie.. aku tak bawak baju lah kan.. dlm kelas aku ada 2,3 org tak bawak baju.. so kita orang pown pakat2 sorok dlm kelas huhuhuhu..
yelah... kalau tak kena denda lari 3pusingan semua...

sedang syok ponteng tu! tiba2 pintu kelas di ketuk kuat!! BUKA PINTU!!  BUKAK CEPAT !!! desak suara itu

kita org gelabah gila masing2 tak tau nak buat apa... semua secara automatik buat larian setempat! huhuhu...

BUKAK LAH CEPAT!!! KORANG NAK PONTENG YER!! JAGA LAH KORANG!! KATA CIKGU AZMAN BIN SABU..

tiba bunyi ketukan lenyap... suasanan kembali sunyi dan romantik.

AH ko!!
tiba suara cikgu azman kembali kedengaran!!

cikgu nampak ko..!! bukak pintu cepat!!
kata dia sambil sekodeng di celah tingkap bilik kelas...

adeshhh mati lah kita orag!! kata aku dlm hati....
nak tak nak pintu kena bukak lah kan.. lepas bukak je.. cikgu azman bawak kita org dkt tempat pehimpunan!!

pastu dia cakap asal korang ponteng!! ah?? kata dia marah
Ali bukan nama sbnr.. menjawap..

kami.. tak bawak  baju cikgu.. kata dia terputus2!!

owh.... pastu korang igt.. korang boleh sedap2 ponteng lah ye.!!
BUKAK BAJU KORANG!!!

APA...!!! tidak...!!!!!
diorang semua bukak baju...  aku mula tak nak bukak !! tapi lepas kena tengking dgn cik azman aku bukak juga menampakan TETEK aku yg gebu lagi besar. (-3markh)

ahhh... skrang! korang pergi kat kantin sana... ketuk ketapi sampai saya suruh kamo berhenti!!
adeshhhhh malo yer nasib baik kantin takde org!!


belom sempat nak senyum....

KRINGgggGG!GGGGGGG!!!!!! kringgg!!!!!

ALAMAK... rehat....
aku pandang muka cikgu azman.. senyum puas.. megenakan kami insan malang


lepas hari tu 3,4 hari juga bdk2 tingkatan 1 dan tiga kecoh... TETEK aku besar sakai tol!!

Apa kata kanak2 tentang CINTA?

View Comments

Posted by kawie2020 | Posted in | Posted on 4:30 PM

N3 ini adalah rekaan semata-mata...

Nama watak didalam ini tiada kena mengena dengan empunya blog itu sendiri...

####################################

Photobucket

Ini adalah perbualan dengan kanak-kanak tentang pemahaman cinta...

Kanak-kanak ini berumur dari 5 tahun sehingga 10 tahun...

####################################

Photobucket

Pada umur berapa yang sesuai untuk berkahwin?

"Ayah cakap kalau saya ada kad pengenalan, saya boleh kahwin dah... hehehehhe.." (Nazz, 6 tahun)

"kalau ade boypren, kira boleh kawen la...kikikikikiki...." (Shapikakabon, 7 tahun)

Photobucket

Apa yang selalunya orang buat bila berdating?

"Kakak citer, mula2 date, mesti berbohong untuk tarik perhatian boyfriend supaya boleh date kali ke 2... (sambil tersenyum)" (SerojaJingga, 9 tahun)

"Makan2, pastu tengok wayang, best ooo org belanja... kikikikikiki... (adeqq, 9 tahun)

"Bila dating nak kene minta duit kat ibu..." (boneka, 7 tahun)

Photobucket

Bila masa sesuai untuk bercium?

"kita tak boleh cium budak perempuan selagi duit tak banyak sebab kita nak kena beli cincin kat dia pastu kene beli video cam, sebab budak pompuan suka merakam video kenduri kawen mereka" (BeruWang, 10 tahun)

"eeeeee..... tak malu arr tanya camni.... kalau cium baby ok laa....hihihihihihi..." (aien, 6 tahun)


Waktu bila terjadinya cinta diantara 2 orang?



" x de sapa2 yg perasan tentang bende ni, tapi saya dengar cinta terjadi bila bagaimana anda berbau, sebab tu perfume dan deodorant tu penting" (Seimura, 8 tahun)

"Ayah cakap, bila saya mandi tak basah baru bleh bercinta... kalau mandi mestilah basah... huhuhuhu... tak bercinta lah saya... huhuhuhuhuhu..." (beautiful rose, 5 tahun)

"kawan saya cakap, bila tumbuh jerawat maksudnya ade org cinta kat saya... kikikiki... (siputihpurple, 7 tahun)


Photobucket

Rupa paras penting tak dalam bercinta?

"kalau nak dicintai oleh seseorg yg bukan famili kita, ok kot kene kelihatan cantik" (Kaukuna kelip2, 7 tahun)

"Rupa paras x penting, tengok macam saya, saya ni ensem tapi x de pun org nk bercinta dengan saya" (Eful, 7 tahun)

"Cantik tu penting tapi duit banyak lagi penting kot" ( Pinky Boy,9 tahun)

"kakak kata, kalau saya ada buah dada baru cantik.. hihihihihihh..." (Green, 7 tahun)

Photobucket

Pendapat adik tentang jatuh cinta?

"saya ok je nak jatuh cinta kecuali hari sabtu dan ahad, banyak citer kartun hari tu.. ( Z@ck , 7 tahun)

"cinta tu akan datang walaupun kita sembunyi, walaupun saya main aci sembunyi, mesti ada budak lelaki nk bercinta dengan saya" ( Allie, 6 tahun)

" saya x jatuh cinta sgt sebab saya rasa tahun 4 sangat susah ler" ( Rai, 10 tahun)

"Best tau kalau jatuh cinta, nantikan.. org tu kan... beli gelang habib jeweeellllll.. mahal kan... hehehehehehe.... (Ezzati, 5 tahun)


p/s: Sweet kan jawapan budak-budak nih... hehehehehhehehehe

Bertuah punye budak!!!!

View Comments

Posted by kawie2020 | Posted in | Posted on 8:24 PM



Hari ini kelas Bahasa Melayu akan diajar oleh cikgu Miss Independent yang cantik dan manis. Sememangnya kelas cikgu Miss Independent dinanti-nantikan oleh pelajar kelas 4 Amanah...

Semalam Cikgu Miss Independent telah memberi kerja rumah kepada pelajar2 tentang membuat karangan tentang perkara luar biasa yg berlaku pada keluarga pelajar2 diminggu lepas...

Photobucket

Sememangnya pelajar sudah bersedia dengan kerja rumah itu dan tak sabar2 menanti kelas cikgu Miss Independent, kerana kebiasaannya cikgu Miss Independent akan memberi hadia pensil yang cantik kepada pelajar2 yg membaca karangan mereka di depan kelas...

Setelah memberi salam kepada cikgu Ms Independent, pelajar-pelajar duduk dibangku masing2 dan menanti arahan cikgu seterusnya...

"Baiklah kelas, hari ini cikgu nak panggil sapa yg sukarela nak membaca karangan kamu tentang kerja rumah yang cikgu berikan itu... ada sesiapa tak?"

Ramai pelajar mengangkat tangan dan DakWan berjaya menarik perhatian Cikgu Miss Independent....

"Ok dakwan.. mari kedepan dan baca karangan kamu tu yer"

Dakwan tersenyum sambil berkata "yes..yes.." telatah Dakwan itu diikuti gelak tawa satu kelasnya...

Photobucket

Dakwan memulakan membaca karangannya...

"Pada minggu lepas, perkara luar biasa telah terjadi kepada ayah saya. Ayah saya telah terjatuh ke dalam telaga dibelakang rumah saya..."

Sebelum Dakwan meneruskan, Cikgu Miss Independent menyampuk...

"Masyaallah... adakah ayah kamu ok?"

lalu dijawab oleh Dakwan dengan seriusnya...

"Ayah mesti ok nyer cikgu"

"Alhamdullilah... kenapa kamu cakap 'mesti' Dakwan? soal cikgu Miss Independent lagi...

Photobucket

"errr... Ayah dah berhenti menjerit 'MINTA TOLONG' sejak semalam... kalau tak hari2 ayah akan jerit minta tolong dari telaga tu.. ni kira ok dah kot cikgu" jawab Dakwan dengan selamba....

Cikgu Miss Independent !@#$%^&**&^%$#@! sambil mengeleng-gelengkan kepalanya...

pengalaman 18sx aku hampir telanjur... kesah betolx3!!

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 6:03 PM

Boneka in the house..!!!
serius shit!! BBN bukan slow kami tgh me.. okay2 rahsia2!!!
jgn risau kami akan buat update yg baik untuk follower kami!

owh.. aku tiba2 mcm formal lak kan!
aku dah puas tulis entry kay blog asal. so aku xde apa nak tambah sini!
personal stuff baik sana la..

kalau nak tau.. entry2 dlm bangkai network nie kebanyakan entry lama aku!
banyak owh entry aku 600! lebih..

dlm tu ada lah yg lawak kut! sila lah layan okay!!
harap cerita nie membawak senyuman di bibir rakan!!

SERIUS BEB!! SKEMA YER!!! adeshhh.

=================================================================
hampir2 terlanjur... DAMN sikit lagi nak merasa...!! <--- nie tajuk..



hahaha.. tajuk nak gempak lak!! hai.. aku pernah post kan cerita nie dlm myspace origanal aku! so. sapa yg kenal aku lama memang igt kut cerita nie hehe...

syg aku dah deleted blog dlm myspace ori aku!
ikut kan sgt hati memang xbaik sgt..

okay lah start la.. cerita!

dulu masa aku muda remaja.. aku jaga cc. cc familly.. pada masa tulah, aku tgh angau dgn perempuan angau aku!! pergh! semua benda berpusatkan dia lak kan! haha.. angau beb!!

so.. angau punya pasal, aku sering lah xbalik rumah.. tido kedai aku!! yup.. teruk kan aku angau dgn dia.?
heheh.. yelah.. dia sejak aku kacau asik on9 tgh malam lak.. muhahaha..!

so satu hari nie aku rindu gila dgn dia la.. nie masa bulan puasa.!! aku cakap dlm hati aku.. lama xnampak dia on9!! hai..

ah hari nie aku nak tido kedai lah..
so malam tu lepas tutup kedai aku tunggu la. dia! aku harap dia akan balas msg2 aku hari nie! walaupow purata msg2 aku memang xpernah berbalas..

sampai dkt kul 4pg aku tunggu! xon9 pow.. aku pow giveuplah..
geram aku dgn awek tu!! heee!!! asal lah ko cut..... sakai tol lah.. seksa jiwa betol!!!
ahh ngatuk aku! baik aku tido, tapi alang2.. dah pukul 4pg nie baik aku keluar beli makanan tuk sahur..!

aku pow pergi lah beli makanan kat kedai mamak!
xsilap aku ayam kari dgn telur mata cair kut! hurmm.. pilihan air aku 100plus!
hehe...


KOMBINSI YANG HEBAT


Sampai kedai.. aku pow duduk atas sofa cc aku tu, hai kedai cc aku tu 5bintang!! sofa ada tv ada.. astor lagi! heheh.. walaupow aku xde mood pow nak tgk tv! aku bukak lah astor..

hai selesa tol sofa nie!! dgn kipas yer yg berputar sempoi2 bahasa! ahhhhhhhh.... hehehe ngtuk nie! hurmmmmnn Zzzz... ah!!! aku terlelap lak hehehe... best2 sofa kedai aku tu memang best!! kalah ogawa!



Contoh kerusi Ogawa yg nyata kalah
pada sofa cc aku hahaa

tapi sebelum tu.. baik aku makan nasi tadi!

sambil bukak nasi tu! mata aku terpandang jam! di dinding! 640pg! Wargh! sahur dah habis!!!! xsangka.. aku igt aku terlelap 10-20min! berjam rupa yer hahaha..!!! sial punya sofa!! asal lah ko selesa sgt!!

hati aku berkata.. makan je..!! xde sapa tau pow.. rugi je..!! sedap tu..

tapi akhir yer aku tak makan!! hampir2 aku terlanjur hehehe...
esok yer aku tergelak2 je.. pk akan nasi tu! xbersentuh.. dan walaupow kari tu mungkin pedas ia tetap menjadi kenangan yg paling manis dalam hidup aku!!

AYAM TERLAMPAU
sekara hiasan sahaja.



hari di mana aku kalahkan nafsu! aku! WACCCA ko nafsu!!!

untuk makluman org ramai! aku dan familly aku start puasa penuh sejak tadika! so record nie masih belom pecah lagi! insyallah perut aku boleh tampung bekalan makanan untuk rakyat2 afrika hehehe...





hehee...... :P




aku tak tau asal.. tapi setiap kali aku banyak kerja design,,, aku akan!!!

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 1:59 PM

buat kerja lain!!
yo2 bangkaiiiiiiiiiiiii!!!!ssssss

aku nak buat pegumuan pada sapa2 yg baca nie..
spa rasa dia cun.. cute manis sila email kan aku pic ko terbaek..

aku nak buat vector nie!!
apa tu vector??



nie vector


xbox360-
geng bangkai yg 4org tu hantar lah pic rajin aku buat header baik punyaaa :P
kalau rajin la.a..

aku sudah bowsan :) serius.. *ANJING TOL..!!!!

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 5:43 PM

Hye2 boneka in the house!

hai.. k mula2 aku nak cakap aku dan mulai rasa bowsan tuk update dan menulis entry,. tak tau asal badan aku mcm lemah2.
so simple je kata2 pendahuluan aku..

aku bowsan mcm nak toreh getah je!
katakan ada pokok getak belakang kedai aku... aku skrang juga capai pisau toreh getah tuk menoreh yer!!

 k la..
semalam try blogwaking.. tapi gagal!
:D

anjing tol...!!!

====================================================================
ANJING TOL...

setiap kali aku pergi nak bukak kedai..
abg aku mesti bawak kereta kat satu lorong nie..

short cut la..kan.
nie lorong kawasaan cina, so xheran lah ada banyak anjing!
dlm banyak2 anjing tu ada sekor anjing nie betol2 hampeh la..

umur dia dlm 2tahun ke bawah lah kan.
perwatakan ceria! kemas dan memiliki sebuah dploma lak kut
aku bujdet masih single dan mencari..

so setiap kali lalu rumah tuan dia..
dia akan pergi tgh jalan!

pastu dia pandang je.. kita org. dlm kereta yg masih begerak
pastu.. dia melulu2 ke arah kereta kita org
mcm nak langgar la. kan..

aku punya takut!
setiap kali dia buat camtu
aku jerit mcm micheal jackson

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..!!!
saiko tol anjing tu!!

setiap kali nak lalu situ.. aku cakap dgn abg aku langgar je anjing tu! kasi patah tengkuk dia ke! geram aku! *sambil membuat sound effect! tengkuk dia patah kena gilis tayar!!!!
tapi last2 aku juga yg menjerit!

aaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

sakai tol anjing tu!!



ko anjing jgn laa poyo!!!! BANGKAI XSEDAR DIRI!!! KUNUN MACHO!!LAH TU LETAK TANGAN KAT DAGU CAMTU!! IGT ENSEM LAH TU!! BANGKAI KO ANJING!!



walaupun hebat, copycat tetap copycat !!!

View Comments

Posted by Kapten Luffy | Posted in | Posted on 11:23 AM


Sebelum membaca keseluruhan entri ini, sila baca entri Avatar Ciplak Pochahontas daripada Ms. Independent (Klik Sini).

Ok! Sememangnya diakui cerita Avatar menarik hasil olahan James Cameroon.

Masalahnya, Jika benar cerita Avatar ini adalah ciplak kepada cerita Pochahontas, maknanya James Cameroon adalah bertanggungjawab untuk menyatakan lebih awal sumber ceritanya yang biasanya orang katakan memberi kredit kepada penulis asal.

Bayangkan James Cameroon adalah seorang blogger dan dia mengambil hasil karya kamu untuk dijadikan entrinya. Diolahnya menjadi lebih menarik daripada entri asal tetapi dia tidak memberi kredit kepada kamu. Kemudian pujian hanya diberikan kepadanya dan bukan kamu. Apakah perasaan kamu ketika itu?

Dalam hal ini, kerugian penulis asal bukan sahaja dari segi pujian tetapi wang ringgit yang mungkin melibatkan berjuta-juta dolar.

Jadi patutkah James Cameroon mendapat pujian atau sebaliknya? Bincangkan!

p/s: Aku tidak katakan cerita Avatar tidak menarik dan aku bukan kondem mana-mana blogger yang mengatakan 'tak mengapalah copycat, tapi Avatar Best' tetapi aku cuma mahu kita merasai perasaan penulis asal yang hasilnya telah dicopycat tetapi tidak mendapat apa-apa atas usahanya. Semoga kita menjadi seorang yang jujur dalam berkarya.

air mata ku mengalir kerana kisah dia... !!!

View Comments

Posted by Kapten Luffy | Posted in | Posted on 7:04 AM

Luffy @ Ah Fatt Rating --> RUGI JIKA TAK PERNAH BACA!

~~ mimpi hari Khamis, 16 Rejab 1427 H bersamaan 10 August, 2006.~~
sebuah kisah benar..dan ianya buatkan aku menangis mengenangkan kelemahan diri yg tiada taranya..hayatilah..

Semasa kisah ini berlaku, beliau pelajar tahun 4 jurusan Undang-Undang di universiti aku dan aku di Tahun 1. Aku juga kenal baik dengannya...malah dia lah yang pertama kali menghulurkan tangannya untuk membantuku ketika aku mula menjejakkan kaki ke UIA ketika itu.

Tentang dia??

Al-Quran 30 juzuk terpelihara kemas di dalam hatinya. Beliau menghabiskan masa 3 tahun utk habis menghafal 30 juzuk KalamuLlah ketika di negeri kelahirannya. Beliau hafal sendiri utk memenuhi harapan ibu ayah beliau yang mengharapkan ada di kalangan anak mereka menjadi seorang hafiz atau hafizah. Sebagai anak sulung, beliau mengambil tanggungjawab ini utk menjadi contoh kpd adik-adik, SubhanaLlah. Setiap hari beliau hafal 2 mukasurat Al-Quran dan tasmi' dgn ustaz di sebelah rumahnya di sana .

Suatu hari, aku hairan kerana aku sudah lama tidak nampak kelibat akak ni di kampus, lalu aku bertanya pada seniorku yg juga merupakan kawan baik beliau. Kata senior aku, beliau extend study kerana sakit. Aku terkejut. Klik untuk bacaan seterusnya...

Awek Ayam mas Sri Angau2 suam

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 10:08 AM

 Boneka in the House..!!!
serius beb.. aku tak tau apa belaku mcm diam sikit pulak BBN nie.. atau ada benda yg aku miss! yelah masa meeting aritu aku busy huhuhuhuhu 


apa entah yg aku dgr diorang cakap nak jolok pinkyboy camtu arr!! aku xtau apa2 laa adesh busy!

bro kawie nakj berhenti blogiing nampak serius gila tu! aku tak pasti asal so jgn tanya aku apa2!!!! dia pesan buat follower dia sila follow aku pulak! entah lah, wasiat terakhir maybe huhuhuh :P

dush2!!


okay.. aku serius takde mood nak buat entry!!! bangkai laa entry blog asal aku pown dah mcm sampah!! penat aku perah segala perasaan aku, ko tau xmustahil la satu hari nanti awek senyum sikit pown aku tulis entry! dgn 100 pth perkataan , sampah sunguh!!


hidup kosong! memang camtu HArap paham lah yer rakan2 blogger yg aku xsbnr yer terus terang xde lah syg pown bukan sedara aku pown!!! panjang yerrr!! hehehe

 so ini entry lama aku fuuu! enjoy.. la ye!
akhir kata


dlh hidup nie senang je benda dtg dan pergi! kalau xhargai syg la kan.. *aku maksud kan awek cun lalu..

=====================================

WOW

sebnryer aku xde lah syok dgn awek ayam mas tmpt aku nie de.~ hahaha aku saje nak gurau2 dgn perasaan aku!
tapi! sebab aku dah tulis mcm2 pasal dia!, membuatkan kunjungan aku di lokasi kejadian penuh debaran!
xtau asal hari nie jantung aku berdebar2 pulak nak jumpa dia 


weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! aku rasa merah2 je muka aku pk pasal dia hikhikhik

entahlah ngada2 lak aku nie. sambil berjalan aku terbayang2 akan senyuman dia!

PERGH!! bapak bangkai!!! sakai cibai cilakak, aku punyai imaginasi yg tinggi!!!!

so sampai sana.. jantung aku memang dah berdebar2 lah kan, aku buat2 rilek lah~ tapi xleh dol!! aku memang gumuruh gila time kat ayam mas tadi! sakai tol!!


AKU XDE SYOK AWEK NIE POWWWWW!!!!

wargh~ asal pulak aku jadi camnie lak kan!! huhuhuh merah muka aku pk!!
weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~

pastu hari nie aku dah tau nama dia!
nama dia hajar!~ pergh! hajar gadis ayam mas! :P owhh~ ayam mas!
aku maner tanya nama dia! ader akak nie panggil dia

bertuah lah aku! hari nie!!

bertuah ke?! aku maner suka dia sbnr yer!! aku mempermainkan perasaan diri aku sendiri lah! huhuhu...


yg aku xtahan tu!


time nak bayar tadi aku tersentuh tangan dia lah! sentuhan tu mcm eletrik dol!!!
full of mamak...!!!

ELETRIK!!!

sila dgr lagu gadis letrik tuk maklumat lanjut!! ATAU POW!!

NIKMATI LUKISAN STAGE BY STAGE THAT MOMENT!!



  1. semasa mebayar duit untuk set D ynng berharga 4.80 aku secara TIDAK SENGAJA!!! tersentuh jari hajar si awek ayam mas!!
  2. kelembutan jari cik hajar awek ayam mas sgt megejutkan daku lalu jatung aku berdengup laju dan!! dan mebuat aku berpeluh
  3. tindakan aku tersengih adalah hasil dari kesilapan teknikal dan masalah otak pada masa itu
  4. sengih aku terkantoi oleh hajar si awek ayam mas!!
  5. lalu menimbulkan tanda tanya yg lebih mudah dipahami dgn SHORT FORM!!

WTF
...!!!!!!!!!!!!!!!!


weeeeeeeeeee~ malo yer aku!! aku dah xleh nak beli lagi ayam mas dgn hati yg tenang!!!


semua tu berlaku sgt pantas!! sy rasa sy boleh selamatkan nya tapi rupa yer terlambat!!! hati ku telah jatuh~ jatuh!! sgt kuat
KEDABOOOMM!!!


boneka.
awek... restoran belakang powe boleh tahan! sok nak try TERSENTUH tangan lah WEEEEE..!!
!!




tangisan dosa

View Comments

Posted by Kapten Luffy | Posted in | Posted on 7:40 PM

Kali ini aku akan kongsikan satu lagi blog menarik untuk anda baca. Blog ini bukan pilihan aku tetapi cadangan daripada Jard yang kerap singgah di sana. Aku hanya pada hari ini, baru pertama kali singgah di blog berkenaan bagi mencari entri yang boleh dikongsikan di sini. Semakin lama aku menggeledah akibatnya aku semakin suka.

Kebanyakan entrinya pendek dan ringkas sahaja. Ceritanya mudah difahami pula. Memang menariklah untuk dibaca secara suka-suka.

Terima kasih kepada Jard kerana mencadangkan blog ini. Aku harap ada lagi yang sudi membantu kami mencari blog-blog menarik untuk dikongsi di sini.

p/s: Sedang aku menggeledah blog itu tadi aku dapati penulisnya (seorang Wanita) adalah bekas pelajar Perakaunan di UUM Sintok. Alahai! Mungkin senior aku. Satu bidang plak tu.

**********

Tangisan Dosa (Bahagian satu)

Ini kisah lama. Sekitar tahun 2000. Pekerjaan pertama aku selepas habis belajar ialah sebagai tenaga pengajar di sebuah kolej swasta di negeri Perak. Ajar apa? Accounting lah. Dah itu sahaja pun yang aku tahu. Nak mengajar lukis pelan ke hape, aku memang tak boleh buat. Nak lukis gambar anak beruang pun nak kena menyanyi dulu. 'Bulat kecil... bulat kecil... bulatlah besar. Sayang mama, sayang papa..... bla..bla..bla..,'. Barulah ada rupa anak beruang. Kalau tidak menyanyi, anak beruang mungkin akan menyerupai orang utan.

Aku dan 3 orang sahabat lain telah disediakan tempat tinggal oleh pihak kolej. Untuk ke kuliah juga, kami disediakan kenderaan dengan pemandunya sekali.

Suatu hari, aku pulang ke rumah selepas habis cuti semester selama 3 minggu. Seperti selalu-selalu, akulah insan pertama yang akan menjejakkan kaki semula ke rumah. Sahabat yang lain selalunya akan sampai lewat petang atau malam. Esok, jam 9 pagi kelas akan bermula. Aku pulang awal untuk buat sedikit persiapan mengajar. Bohong. Sebenarnya nak mengadap komputer dan bergayut di telefon. Di kampung aku, signal celcom hanya akan ok sekiranya kamu berada di jalan raya sahaja. Dalam rumah, suku bar pun tak mandang. Apa kes nak bergayut sambil baring-baring peluk bantal tepi jalan?. Anak bujang pun tak buat perangai gitu gaya. Ha ha. Dan yang paling aku risaukan ialah penelungkupan serban pak imam jika terlihat aksi anak dara golek-golek tepi jalan.

Petang itu hujan. Teksi yang menghantar aku berhenti betul-betul depan pintu rumah. Setelah menghulurkan sejumlah wang kepada pemandunya, aku berjalan menuju pintu. Aku keluarkan segugus kunci dari dalam beg tangan. Buka grill besi. Buka pintu kayu. Rumah kami ditingkat 2 tetapi pintu di tingkat bawah. Setelah pintu dikunci kembali, aku memanjat tangga sambil menggalas beg ditangan kiri. Sunyi. Dan setelah lebih kurang 10 anak tangga aku daki, tiba-tiba aku terpandang sepasang sandal. Sandal lelaki. Lelaki? Otak jadi tiba-tiba berputar ligat. Memikirkan itu dan ini. Siapakah? Apakah? Bagaimanakah? Dan pelbagai kah kah lagi. Jantung juga dah mula mengada-ngada nak berdegup stail luar biasa. Sesaat dua tiga kali dia nak berdenyut. Klik untuk membaca sambungannya…

capturing the lol moment

View Comments

Posted by Kapten Luffy | Posted in | Posted on 9:21 PM

Ini adalah entri berkongsi cerita menarik. Mungkin sebahagian daripada kamu sudah membacanya dan mungkin ada yang belum.

Penulis blog ini adalah 5 blog terawal yang aku skodeng semasa aku belum lagi menulis blog tidak serius seperti sekarang (masa itu aku masih menulis blog serius). Sekarang sahaja aku sudah kurang singgah ke blog berkenaan. Hehehe.

Jujurnya juga, aku tidak menjangkakan selepas ini dia akan menyertai gabungan BBN. Ahli majlis dan pembaca sila jangan marah aku kerana aku hanya mahu berkongsi entri ini dengan kamu kerana aku pernah membacanya. :)

**********

capturing the lol moment

It's been awhile since I was last laughing out loud. I could not even remember when was my last LOL! and how was my laughing face. Being a medical student in clinical years somehow retains me from doing that. ( I guess... ) Sounds pathetic enough huh?


But yesterday was exceptional. Klik untuk bacaan seterusnya...

Siri kesilapan aku yg memalokan!

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 7:06 PM

Boneka in the House!!! hehehe
ramai kata wei aku tak paham!!

aku nak jawap tak paham sudeyhhH!!!! hahahahahhah
janji aku nak sambung satu entry kat sini tapi aku tak jadi laaa
aku tak tau asal...

nanti2 lah aku sambung cerita yg penuh tipo daya tu!!

k layan eh cerita aku nie

daaaaaaaaaaaaaaa~ love u guys!! *BAPAK TIPO!! KENAL POWN TAK!!!

================================================================

sapa kenal aku secara pribadi tau aku nie manusia yg gelabah bila ada tekanan fizikal mental mau pown seksual!!

hari nie aku tak busy mana pow
tapi bdk2 ramai juga dtg main game ah2 aku punya cc jalan lah juga!
mini cc sbnr yer.. tak paham sudah! malas aku nak story! BANGKAI TOL LAH!!

owh.. sabar yer cik Firdaus
hehe.. sabarlah nie

so dgn bdk complain abg2 asal nie bang sangkut la bang! org nak tukar sniper pown susah!!
aku pergi la layan bdk tu! lepas tampar 3,4 kali orait la..
so aku pown teruskan kerja aku mcm biasa photostat...
pastu bdk tu panggil aku lagi abg daus takleh tukar sniper!!

adesh sakai tol pc aku nie rasa mcm nak nak campak lombong lak!
aku gi la betol kan balik!!

2min lepas tu..
aku hati tak tenang! bdk nie ada problem lagi tak dgn pc nie!
sambil photosata aku tinjau lah dalam..
bdk tu masih main game counter strike.. okay kut!
dlm otak aku nanti mesti dia call aku cakap

takleh tukar sniper lah bang!! adeshh~
pastu lamunan aku di gangu oleh costumer aku!
"dik stapler kan ikut set yer"

ah2 kata aku samblik senyum!
so aku ambik kertas set tu!

aku bawak kat mila bukan nama sbnr... pastu aku tanya!
mila sniper mana mila? 
huhuhuhuh.... mila pandang aku pelik je? AH!! apa bang!

huhuhhuh stapler!! sniper lak! BANGKAI JE!!
dia semyum kambing je...

aku pk mila bukan nama sbnr dah dpt tau aku nie memang manusia cute la!! ASIK SILAP MCM2 TAPI CUTE JE!! hahaha



huhuh banyangkan kalau aku betol2 ada sniper!! BERAPA SET NAK SNIPER TADI BANG??


xbox360- aku tukar nama blog aku! kepada Aku OwrNing!  bukan sebab aku Ning! sebab aku BAPAK POWER!! riak lak! bangkai je.. , semalam takde org sgt so bdk2 nie ajak aku main game Dunia Orang Takde Awek. aku main lah kan! taksangka aku masih OWrning!! Double kill triple kill Monster kill!! Somebody Stop him.. hahaha

paham ke?? tak paham sudeyyhh!

kisah mungkin benar: blind date dengan african

View Comments

Posted by Kapten Luffy | Posted in | Posted on 7:59 PM

p/s: Ini bukan entri aku tetapi blogger lain. Aku suka cerita ini jadi aku kongsikan bersama kamu. Jangan risau kerana aku tetap akan memberi kredit kepada penulis asal. Jika aku terjumpa lagi entri-entri menarik pasti aku kongsikan bersama kamu. Tujuannya; i) untuk berkongsi, ii) untuk mempromosikan satu blog yang kurang pengunjung tetapi memiliki kisah menarik dan, iii) memberi peluang kepada kamu untuk mengenali blogger yang mungkin kamu belum pernah ketahui.


p/s2: Jika kamu ada terjumpa entri-entri menarik dengan pengunjung blog berkenaan masih rendah, silalah tolong mereka untuk mempromosikannya di sini. Kamu boleh email link entri berkenaan ke fattchinchoy@gmail.com dan aku akan gunakan Bangkai Bloggers Network ini untuk mempromosikan entri menarik mereka dan memastikan pembaca yang berminat pergi ke sana untuk membaca keseluruhan entri berkenaan.

Watak Utama: Budak Comot

2007 :

Budak comot ni perempuan. Dia berani sangat. Kadang-kadang tak bertempat.

Budak comot ni nak pergi KL. Umur dia dah 20 tahun masa tu. Dia gerak dari Johor dengan lagi 2 orang kawan.

Sampai je Puduraya, budak comot tengok Puduraya sepi. Sunyi. 3 pagi. Kawan budak comot, Fifi telefon kawan dia, Ismail. Ismail ni pemain bola sepak. Untuk negeri mana, budak comot pun tak pernah tau. Dia bukannya peminat sukan. Ismail ni African. Fifi senyum-senyum pada budak comot lepas cakap telefon. "Lagi 10 minit dia sampai." Budak comot pon excited. Sangat!

Oh, budak comot bukan excited sebab dapat datang KL. Dia selalu ulang alik KL dari Johor sebelum ni. So, budak comot excited sebab nak jumpa pemain bola sepak African? Pergh! Gila sangat budak comot tu. Hahaha Budak comot excited sebab Ismail tu nak belanja tido hotel. Tak payah lah budak comot keluarkan duit. Budak comot langsung tak rasa takut sebab dia fikir dia akan tido dengan Fifi, bukan dengan Ismail ataupun 'orang lain'. Naif sungguh.

Lagi sorang kawan budak comot, Mimi dah selamat dengan boyfriend dia, Samad. Samad bawak kawan, Ciko. Ciko ni pernah suka budak comot, tapi budak comot tak layan sebab Ciko tu playboy. "Bukan boleh percaya." bisik budak comot. Bila Ismail sampai, Fifi dan budak comot terkejut. Ismail bawak kawan dia.

BesaaaaaAAAAAAARr.
Tinggiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Hitammmmmmmmm.
(Dia African, lagi sekali, African : Sila bayangkan)

Whoah! Budak comot serta merta jadi takut, tapi dia beranikan diri jugak naik kereta Ismail. Hotel free punya fasal. Haruslah~ ^.^

Dalam kereta, kawan Ismail ni yang banyak cakap. Fifi dan Ismail pun diam sahaja. Jadi, budak comot lah layankan kawan Ismail, yang budak comot panggil Hitam. Budak comot dan Fifi tak tahu sangat jalan di KL. Dah lebih kurang 10 minit perjalanan, budak comot beranikan diri tanya hotel mana yang mereka nak bawak ni? Dengan selamba, Hitam jawab sebenarnya mereka nak bawak mereka balik ke kondo mereka sahaja. Hah? Apa kes? Budak comot pandang Fifi mintak penjelasan. Pegang tangan Fifi kuat-kuat. Terus ambil telefon taip message mintak tolong kat Mimi dan Ciko. Dalam hati cakap, " Matilah aku. Matilah aku."

Mimi cakap sabar. Fifi macam relaks je. Budak comot yang terlebih menggelabah. Budak comot bertekak dengan Hitam. Cakap yang kat Malaysia tak boleh perempuan dengan lelaki duduk serumah. Hitam jawab, " Tak pe. Kat kondo mereka, tak siapa peduli." Ececeh~ Tahu plak korang ni. Budak comot menggerutu dalam hati. Budak comot berdalih lagi. Tapi, kami ni Muslim. Tak suka buat macam tu. Budak comot jeling pakaian dia dan Fifi. Tak adalah macam Islam mana pun, tapi bab tido harus di jaga, hokeyh!!! Sambil tu melilau budak comot cari klu mana tempat mereka sekarang ni. Yes! budk comot nampak satu sekolah. Cheras? Terus budak comot taip message bagi kat Mimi.

" Kitorang kat sek XXXX , Cheras.Cepatlah datang. Please. Pretty Please."

Mimi reply. " Samad tak tahu jalan. Ciko cakap kitorang dah jauh. Ko stop. STOP kan dorang dulu."

Pergh~ cakap memang senang. Otak dah berpusing cari jalan nak balas kata-kata Hitam ni. Tengah-tengah fikir, ada road block kat depan. " Apakah???!!!" Dalam hati doa tak nak kena tahan. Jangan lah, Ya Allah. Sebab, Fifi dan budak comot datang KL kali ni tak bagitahu parents. Kang masuk dalam berita esok, dua gadis di tahan bersama African. Siapa yang malu? Mana nak letak muka? Oh!

Tiba-tiba Hitam berhenti di tepi jalan. Terdengar degup hati. Kuat. Encik polis sedang ketuk cermin. Budak comot pandang Fifi. Fifi pandang budak comot.

Apa yang berlaku seterusnya?? Klik sini!

Sapa Boneka? *twlight kunun

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 4:10 PM





entry nie khas tuk cik ezzati yg sgt obessed twilght semoga selalu happy takmo sedih!!
kekeke...

lain2 jgn jeless!!

aku gler...

View Comments

Posted by hisham | Posted in | Posted on 8:56 PM

wei korang sume aku sewel ...mls la aku nk tulis panjang2...aku tgh keciwa ni...aku malas,,,xde mood.....bye

kepada isteri-isteri ku

View Comments

Posted by Kapten Luffy | Posted in | Posted on 8:07 PM

p/s: Sajak ini bukan ciptaan aku tetapi aku ubahsuai mengkikut citarasa aku. Sajak ini diperolehi melalui email dan sajak diubahsuai ini pernah aku post dalam blog lama suatu masa dahulu.

Keempat-empat isteriku,

Lembut kamu melenakan, ribut kamu menggusarkan.

Adakalanya kamu seperti ibu. Menyaji kasih, menghidang sayang.
Adakalanya kamu seperti anak. Ingin dibelai, minta dimanjakan
Adakalanya kamu seperti nenek. Berleter seadanya, merungut semahuannya.

Namun,
Kamu sebagai teman kembara dalam kehidupan yang sementara ini.
Bahagia dan derita kita sangat berkait dengan kamu.

(i)

Psst....
Tiba-tiba kamu merajuk, pandai-pandailah diriku memujuk.
Kan ku buka telinga, tajamkan pendengaran, amati suara kamu.
Kan ku teliti dengan hati yang terseni, rasional atau emosi ?
Andainya emosi, ku belai emosi itu. Ku tidak cuba dihadapkan secara rasional.
Kerana kamu tak akan terdaya mengunyah hujah.
Walaupun diriku beri seribu sebab lengkap dengan perangkaan statistik atau dokumen saintifik berserta dengan beberapa affidavit.
Kamu tetap melulu kerana fikiran sudah berjerebu.

Dalam situasi ini fikiran telah ditawan perasaan.
Sebaiknya, diriku perhaluskan kata, perindahkan bahasa
Kan ku jinakkan perasaan, hadiahkan senyuman.

Masih gagal ?
Kan ku cuba gunakan sentuhan
semarakkan belaian.

Masih gagal juga ?
Kan ku tunggu saja rajuknya reda.
Emosi kamu bagai riak-riak air dalam cawan.
Tidak akan ku goncang... buat selamba.
Lambat laun, gelombang akan tenang.
Air dicawan akan kita minum jua.

Kan ku sentiasa ber-awas...
Kalau ternyata, rajuk kamu berfakta.
Masam kamu berdata, geram kamu berilmiah.
Marah kamu ada prima facie.
Ku tahu ini rajuk taraf tinggi namanya.
Kan ku tangani berhati-hati.
Kalau ternyata benar,apa salahnya diriku terima.
Mengaku lalu berjanji serta berikrar,
"Sayang abang tak ulang lagi",
Kan ku katakan "Sayang....abang alpa",
Kan ku bisikkan "Darling.. I lupa..",
Kan ku hulurkan tangan, pinta kemaafan.
Pendekatan kasanova, tapi hati ku suci.

Rajuk kamu seperti mangga muda, perisanya masam.
Tetapi... kalau kena cicahnya enaknya akan terasa.
Kan ku ingat, api yang panas, padam oleh salji yang dingin.

(ii)

Arghh...
Tiba-tiba kamu merungut, malah kadangkala agak kamu mengugut.
Kamu minta aksesori serta perabut.
Kamu minta Villa yang tersergam indah.
Kamu minta mahligai di lereng bukit.
Sedangkan aku bukan Shah Jehan. Yang mampu membina Taj Mahal buat isterinya.
Tetapi kamu pula, persis Nur Jehan. Yang meminta petanda keagungan cintanya.
Katanya " Seabadi permata.... segermelapan intan " ...
Sedangkan ditangan aku cuma cincin tembaga.

Aduh...
Peritnya aku mengukur cinta.
Dalam ukuran mayam atau menimbang setia.
Menerusi Bursa Saham papan utama.
Kasih kamu, turun naik.
Mengikut kadar tukaran wang asing.

Tiada gunanya aku menyesali diri.
Kamukan dulu pilihan aku?
Semasa mekar kamu,
Kamu ku hargai, dipuja-puji.
Kamu kini sudah menjadi ibu pada anak-anak kita.
Sudah takdir... permata yang ku pilih perlu ku gilap semula.

Namun...
Putus asa ku tidak sekali.
Kan ku terima kamu, dengan redha.
Justeru kamu pada hakikatnya adalah bayang-bayang ku.
Kamu adalah tulang rusuk yang bengkok.
Kan ku luruskan dengan berhati-hati bertegas tapi tidak ku berkeras.
Kan ku berlembut tapi tidak ku biarkan reput.

Kan ku katakan RM bukan segala-galanya.
Lalu pada saat yang kudus, setelah kita bersolat bersama.
Kan ku bisikkan,
"Duhai isteriku...
Marilah kita bina perkahwinan ini dengan cinta yang sejati.
Marilah kita kutip rezeki dengan keringat tersuci.
Marilah kita cari harta, tetapi itu bukan segala-galanya.
Pada kamu 4 isteri ku,istana kamu, di hati ini.
pada kamu sayang kalung cinta kamu, di jiwa ini."

(iii)

Puuuh...
Akan tiba masanya bila 'kamu' di hati tapi kurang di mata.
Usia kamu meningkat kecantikan tergugat.
Dulu yang aku lihat mulus kini beransur pupus.
Betis kamu, tidak lagi bunting padi.
Pipi kamu, bukan lagi pauh dilayang.
Apakah dengan itu akan berkurang cinta aku?
Jika berkurang, nyatalah cinta ku selama ini cinta di mata bertapak di body.
Tapi jika cinta tetap kekal malah semakin bertambah,
Ertinya cinta ku di hati, berpasak di budi.
Itulah cinta ku yang sejati.

Namun tidak salah di samping menyanjung budi,
Kamu merampingkan 'body'.
Kalau ada kesempatan kan ku ajak kamu bersenam, amalkan puasa sunat.
Tapi ingat niat kita kerana Tuhan.
Bukan kerana kita ingin kuruskan badan.
Tapi Tuhan Maha Penyayang.
DIA pasti membantu kamu yang memburu keredhaan ku.
Tak salah kalau kamu mohon kesihatan, kecantikan dan kecergasan.
Sama-samalah merampinkan badan yang terlebih dikurangkan.
Tidak ku mencemuh apalagi menjauh.
Apa guna aku membandingkan kamu dengan perawan.

Bukan masanya lagi aku merenung dara.
Tapi kini saat aku menghitung dosa.
Baik aku ajak kamu sama-sama menambah bakti.
Moga-moga cinta kita kekal ke hujung usia.
Di dunia ini dan di akhirat nanti.
Itulah yang dikatakan hidup berlima, 'selepas' mati pun bersama.

(iv)
Uhhh...
Kekadang kamu mengamuk dengan ombak prasangka dan taufan cemburu.

Apa bukti setia ku?
Apakah tandanya hanya aku di hati kamu?
Kekadang kamu sergah aku.
Ketika keringat masih membasah baru menjengah pintu rumah.

Ketika itu kan ku nilai diri.
Mungkin aku berdosa dengan Tuhan.
Atau aku bersalah dengan insan
Mungkin aku banyak kezaliman dan penganiayaan.
Yang telah aku lakukan.

Lalu datang padaku teguran, amaran dan peringatan secara 'indirect' dari Tuhan.
Kan ku hadapkan diri ke cermin hati.
Kan ku kaji diri satu persatu.
Kalau aku liar, kan ku cuba berhenti.
Kalau aku berdosa, kan ku bertaubat.

Sebaliknya jika ternyata kamu yang melulu.
Kan ku nasihat baik-baik.
Bukan senang nak senang.
Akan ku ingat mustika kata dalam kitab-kitab tua.
Jika aku yang bersabar dengan kamu yang jahat.
Insya-Allah aku kan mendapat pahala Nabi Ayub.
Atau aku ingat pesan Sayidina Umar al-Khattab.
Ketika didatangi seorang suami yang dileteri isteri:

"Bersabarlah, kerana sesungguhnya isteri telah banyak membantu kita.
Dia yang menyelamatkan kita daripada amukan nafsu.
Dia yang membantu menjaga makan minum kita.
Dia yang mencuci kain baju kita
Dia yang membantu membersihkan rumah kita...
lalu apa salahnya kita bersabar dengan sedikit kerenahnya?"

(v)

Akan ku tabur secubit salji pada segenggam api.
Telah banyak ku dengar cerita keruntuhan, kisah perpisahan.
Akan ku suburkan kembali pohon perkahwinan ini,
Walaupun sudah berdekad-dekad usianya.

Institusi ini adalah kubu terakhir kita.
Akan ku pertahankan bersama kamu.
Cinta kita jangan mati dalam arus dunia siber, biar setia kita makin waja.
Biarlah skrin-skrin internet atau inranet memaparkan,
yang indah-indah pantulan seri rumah tangga kita.

Isteri-isteriku berempat,
Aku hanya seorang suami yang menerima setulus hati 4 orang isteri.
Janji yang termeterai di akad nikah kita musim yang lalu.
Salam kuhulur buat menyapa hatimu nan luhur.
Bersamalah kita harungi derita yang datang.
Bersatulah kita tempuhi nikmat yang bertandang.
Denai perkahwinan pasti dihujani air mata.
Biar kita rasa: rupanya syurga itu sangat tinggi maharnya.

Isteri-isteriku berempat...
Tidak kutagih setia, sesetia Hawa.
Atau kerinduan menggila Laila yang sangat dalam.
Terimalah kehadiranku di sudut tersuci di dalam hati kamu...
Empat orang isteri ku.

yang panjang2

View Comments

Posted by BBN profile | Posted in | Posted on 7:26 PM

Boneka In the House..!!!
:P
sakai je.. Bangkai2 lain mungkin busy..
atau aku je yg xde kerja
hahaha...

serius dlm banyak2 bangkai bolgger aku paling banyak update,
tgkje blog personal aku dah ceca 600++ lbih pown!!

xde lah bangga pown.
update bodoh jee!!

ahhh lega aku ada blog bangkai network nie
bioleh lah aku update banyak2 tanpa kelihatan mcm seorang losser! weeeeeee

hari nie aku rasa mcm kena seksual harssment!
okay..

meh aku cerita.. korang jadu juri!!
patut atau tidak aku terangsang dgn tindakan plentif!!

tadi masa bowsan2 aku pown xde benda dok layan blog ym je lah kan!
so dtg sorang awek nie

pergh cun beb! serius cun...
dia cakap dgn aku..

abg kertas colur ada!
aku bangun.. dan tunjuk dgn megunakan jari ibu! kawasan kertas2 a4 pelbagai warna terletak!
sopan kan aku?

pastu awek tu pown pergi la sana!
tb2 dia cakap alaaaaaaa bukan nie laah bang!!!

pasti dia cakap camnie!!
aku malas nak cerita aku lukis je apa aku nampak!!

































ERK..!! hurmmmmmmmm...
Ahhh!!

Terstim lak aku!!


BOLeh tak rasa yer aku saman awek nie!! bangkai yer beliau!!!!

ibu pown nak fesbook!!

View Comments

Posted by BBN profile | Posted in | Posted on 11:58 PM

Boneka tak sakit in the House heheeh..!

ahhh dpt juga aku post entry kat bangkai bloggers network ni!
harapan aku...
jujur2 yer

aku nak glmer!!! hahahah mcm bangkai aku nie!

kalau hipokrit punya harapan!
aku harap BBN nie dpt jadi satu media kita semua berkenalan dgn manusia2 sekepala dgn kita!
==================================================================

aku kan.. rapat gila dgn ibu aku!
so aku memang xkesah laa org nak cakap aku mami boy ke!! anak ibu ke.. ibu roti ke!! no hal la beb!!! aku lelaki 26tahun syg ibu aku!!!!!

ALAMAK!! mcm promoted diri lak! hehehe
juga menyanygi ibu anda sbnr yer... jika ternyata anda lah the One! hikhik hik...

sabar jelah!!
okay.. nie entry lama kut!
tapi aku cerita balik.. sebab apa aku suka gila cerita nie!! HAHAHAHAHA!!

skrang nie sosial network yg tgh up!! apa dia fesbook kan??
bukamuka
ecceh...

familly aku kan semua buat fesbook!
adik aku cakap lah dgn aku, daus ko xnak buat fesbook ke?

aku cakap aku benci sosial network..!!!

ASAL aku benci sosial netwrok!!??
pekara itu ak releven untuk entry kali ini..
so apa kata korang pasrah dan lepaskan ia pergi..

so satu hari..
ibu aku gatal lak nmak buat fesbook.. heheh
dia rindu adik aku dilla bukan nama sbnr.. yg study di rusia bukan negara sbnr!

so dia call aku..
daus YO daus!! peewtt!! come to mumi!

aku baru balik kedai nie! apa je lah ibu aku nak kan adeshhh letih tau!

ibu naj buat fesbook lah daus .. ko leh tolong buat kan tak!! ??
kata ibu aku sambil memengang kedua2 tangan nya erat! di dada...

cute juga ibu aku nie! kata aku pelhan dlm hati!! takmo kata kuat2 nanti dia riak!
ahhhhh boleh la!!! kata aku xpuashati...

ambik masa 30min juga lah dafatr fesbook nie!!
lepas settel... aku pown cakap walaa~~~ sambil belagak mcm ahli magic! tunjuk monitor

dah settell kata aku senyum pada ibu aku!
dia pown pandang muka aku... pandang monitor!

camtu je? kata dia...
yelah ibu.. camnie jelaaahhh!! dah tu nak mcm mana??!! tanya aku pelik

pic ibu mana!!!! kata dia sambil hentak kaki!!
ah.. ye juga kan...okay2 daus letak kan..., kata akub bersetuju akan stamnet beliau!

ah.. pic ibu, ibu letak mana yer... sambil pandang2 destop kut2 ada lah pic ibu aku mcm jlo!

ahh!! meh sini ibu cari kan.. kata dia excited..!!!

ahh... okay! bls aku sebagai anak mitahli

so aku pandang jelaa ibu aku
bersungguh open monzilla


tulis google.com

tekan pilihan search image...

dah tu!!!
dia tulis nama dia...

norzehan bukana nama sbnr! dan click search!!


aku time tu!! KETAWA!! xigt ibu aku!!
anak derhaka aku ketawa!

MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH..!!!!
aku gelak dia camtu!!

ibu aku igt dia artis apa ada pic kat google image!!
2,3hari lepas tu.. aku tgk ibu aku je aku gelak kecik! heheheh ibu2... buta it sungguh!!


ada part II sbnr yer...


Sy kunci kesimpulan yer Paknil!
ibu aku sgt sempoi dan hip.. kalau anda awek gila kan aku! berani nakchat dgn ibu aku! jom confren kat YM hahaha :)
poyo je...



WELCOME!!!!!

View Comments

Posted by BBN profile | Posted in | Posted on 1:29 PM

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

1.Fisrt at all, welcome to all of you to this network that which called as BANGKAI BLOGGER NETWORK.

2. Be a part of BANGKAI BLOGGER NETWORK and to all follower of this network.

3. Make our friendship never end!!

Thanks you.

Testing and testing

16

Posted by BBN profile | Posted in | Posted on 4:58 PM

Pernah tak perkara nie berlaku pada anda ? Tengah menaip tetiba tapak tangan anda tersentuh track pad mouse dan menyebabkan cursor bergerak liar. Arggg mengacau sahaja bukan ?

Kini masalah anda boleh diselesaikan dengan mudah dengan menggunakan software khas iaitu Touchfreeze. Software yang bijak kerana aplikasi ini akan mematikan atau disable track pad anda secara automatik semasa anda menaip dan membuka semula selepas anda selesai menaip. Cool bukan ?