Sahabat BBN

menguasai emosi ku

View Comments

Posted by BBN profile | Posted in | Posted on 1:50 PM


aku sdg try meguasi emosi aku!

aku xleh tipo perasaan aku!
tapi aku boleh control ia.. kearah kebaikan! huhuhu

aku terasa mcm superhero lak cakap camtu!
hari nie mcm beberapa hari yg lalu aku jln kaki ke kedai!

aku melalui jln luarbiasa, yg hanya di lalui oleh perentas desa!
yhehe...
bila di pikirkan jauh gila kut!!!!

hahah so hari nie aku nak poyo sikit dgn korang sambil tgk aplikasi google map!




















Biasa aku ikut jalan anak panah itam tu je! sampai lah kedai
kalau jalan2 skipping tu dlm 10min!


tapi sejak aku jiwa kacau nie kan? haha..
aku dok pk apa benda yg boleh aku buat dgn emosi aku nie!

emosi aku mcm bangang je kut!
so.. aku pk aku nak guna kan emosi ini
dan jadi kan ia motivasi aku tuk kurus! hahaha..


so aku pown ikut jln hijau tu!
masuk nie dah 6hari aku jln kaki ikut laluan mcm tu!

ahhhhhhhhhhhh...... :P


sambil jln aku nyanyi2 lagu dlm kepala aku!
aku aku buat2 lirik dan melody!

tapixde pen dan pensil!
aku mencarut je kut!


biasalah pengaruh HIP hop! huhuhu
YO2!!! YO2!!

adeshh

kalau puteri baca nie!
aku nak cakap.. aku xtak tau la apa aku rasa kwn ku! :P
aku dah xleh layan ko seperti dulu.

so biarlah aku xlayan ko!
dan ko mcm biasa terus lah xlayan aku *bangkai!!

hehe,, ngada2 kut!


tapi dasyat laa!!
1jam lebih kut nak sampai kedai.. pergh! sok2 pk nak bawak bekalan air
kut2 dahaga lak dlm perjalanan ke kedai kan huhuhuhu


POYO YER AKU!!!



Aku tgh belaja meguasai emosi!
setakat ini semua berjalan lancar.. emosi aku hebat juga!
kalau aku tulis blog masa tgh kacau nie!

takut korang lak kacau!
sambil selak kamus tamil!

apa2 pown kan
aku still suka nak komen2 blog korang.
so senang2 singgah kat chat box! SAY hai dgn link!
senang aku

tgk la entry2 korang!
aku dulu masa ada blog.. tabsub gila dgn blog sendiri
sampai xnak masuk blog org!

skrang aku xde blog!
aku perlu kan blog korang tuk buat diri aku happy!

kita saling megunakan,.
xslh asalkan ia kearah kebaikan :P




bonekaxsakit
aku ada blog tapi link dah biocor! so skrang aku terpaksa menulis dlm blog yg private!
sungguh aku rasa mcm baby gurls!! tulis perasaan dlm dairi warna pink huhuhu...

KAWAN2 AKU AK CALL AKU FIRDAUS!! AKU XSECHANTEK SYURGA !

View Comments

Posted by BBN profile | Posted in | Posted on 7:03 PM

Aku masih hidop YO!

hehe.. ah! terasa mcm hantu sikit!

buat yg nak tau! aku nak cakap hidup tanpa blog... buat manusia beremosi mcm aku

memang sukar :P

aritu xpasal2 aku hati ke hati bersama adik aku! hahaha..

OLEH itu!!!!!

balik je aku ke kedai terus aku buat blog baru! hahaha aku xde hajat nak kasi sapa2 link

atau pown nak follow sapa guna id tu!

aku nak tulis perasaan aku je!

huhuhu.. layan perasaan! xpe tunngu la perasaan nie mati dulu!

so tujuan aku ada nie!

sebab aku rindu blogging!!

aku nak kongsi cerita!

dua2 kesah benar yg berlaku hari nie!!

entry statr di sini!

-----------------------------------------------------------------

Tadi aku gi gunting rambut!

so dlm perjalaan ke kedai macha nie

aku jlan melalaui kedai mamak! kesygan aku

so masa aku lalu.. dan melepasi nya

aku terdengar!!

FIRDAUS!!!!

aku pwn toleh belakang..

aku perasaan suara tu mcm dtg dari bdk remaja seusia aku!*remaja ke hahah yg berpaling dari aku! dan ketawa sesama mereka!

apa yg lawak..! aku berfikir

aku pown berjalan lagi!

sekali lagi suara itu muncul!

FIRDAUS!!!

kali nie aku tak toleh pown aku jln je..

FIRDAUS!!!

SUARA TU MEMANGGIL AKU LAGI aku selamban je melangkah!

FIRDAUS!!!

FIRDAUS!!!

aku jln je!

FIRDAUS!!!

FIRDAUS!!!

sampai suara tu xkedgran!

dan dm hati aku! skrang sapa yg nampak mcm org bodoh!

the end!

-----------------------------------------------------------------------

apa yg dia potong??!! tajuk haha

hari nie aku gi guting rambut!

penat gila kut

jauh nak mampus!

aku rasa 5kilometer aku berjalan!

asal yer ada kedai gunting yg dkt, tapi tutup.. dia budjet dia nak raya kumpul angpau kut hahaha

so terpaksa lah aku menapak jauh!

sbnr yer aku tak kesah!

memang aku saje nak mengila! tadi..

so samapai aku ke lokasi!

aku ternampak sorang abg!


dia botak!

misai xde

janggut pown xde!

di masuk dlm kedai gunting tu!

dlm hati aku ngeri memikirkan rambut belah mana yg di cukur nya hahah..!

masuk je dlm kedai tu!!

terkejut aku!!!

ahhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

rambut adk dia rupa yer!!!

hahahahahahahahaha

(stemnet lucah nie!!!)

(nie lah kasih seorang abg sanggup menemai adik kangdung gunting rambut huhu)

p/s clip video bwh ni aku amik dari blog Bro Sham @ Unrestmind..

KAWAN2 AKU AK CALL AKU FIRDAUS!! AKU XSECHANTEK SYURG

View Comments

Posted by hisham | Posted in | Posted on 6:57 PM

Aku masih hidop YO!

hehe.. ah! terasa mcm hantu sikit!
buat yg nak tau! aku nak cakap hidup tanpa blog... buat manusia beremosi mcm aku
memang sukar :P

aritu xpasal2 aku hati ke hati bersama adik aku! hahaha..
OLEH itu!!!!!
balik je aku ke kedai terus aku buat blog baru! hahaha aku xde hajat nak kasi sapa2 link
atau pown nak follow sapa guna id tu!

aku nak tulis perasaan aku je!
huhuhu.. layan perasaan! xpe tunngu la perasaan nie mati dulu!

so tujuan aku ada nie!
sebab aku rindu blogging!!

aku nak kongsi cerita!
dua2 kesah benar yg berlaku hari nie!!

entry statr di sini!
-----------------------------------------------------------------
Tadi aku gi gunting rambut!
so dlm perjalaan ke kedai macha nie

aku jlan melalaui kedai mamak! kesygan aku
so masa aku lalu.. dan melepasi nya
aku terdengar!!

FIRDAUS!!!!

aku pwn toleh belakang..
aku perasaan suara tu mcm dtg dari bdk remaja seusia aku!*remaja ke hahah yg berpaling dari aku! dan ketawa sesama mereka!
apa yg lawak..! aku berfikir
aku pown berjalan lagi!
sekali lagi suara itu muncul!

FIRDAUS!!!

kali nie aku tak toleh pown aku jln je..

FIRDAUS!!!

SUARA TU MEMANGGIL AKU LAGI aku selamban je melangkah!

FIRDAUS!!!

FIRDAUS!!!

aku jln je!

FIRDAUS!!!

FIRDAUS!!!

sampai suara tu xkedgran!
dan dm hati aku! skrang sapa yg nampak mcm org bodoh!

the end!
-----------------------------------------------------------------------
apa yg dia potong??!! tajuk haha

hari nie aku gi guting rambut!
penat gila kut
jauh nak mampus!

aku rasa 5kilometer aku berjalan!
asal yer ada kedai gunting yg dkt, tapi tutup.. dia budjet dia nak raya kumpul angpau kut hahaha
so terpaksa lah aku menapak jauh!

sbnr yer aku tak kesah!
memang aku saje nak mengila! tadi..

so samapai aku ke lokasi!
aku ternampak sorang abg!

dia botak!
misai xde
janggut pown xde!
di masuk dlm kedai gunting tu!
dlm hati aku ngeri memikirkan rambut belah mana yg di cukur nya hahah..!
masuk je dlm kedai tu!!
terkejut aku!!!

ahhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

rambut adk dia rupa yer!!!
hahahahahahahahaha
(stemnet lucah nie!!!)

(nie lah kasih seorang abg sanggup menemai adik kangdung gunting rambut huhu)

p/s clip video bwh ni aku amik dari blog Bro Sham @ Unrestmind..


2/90 ep.dugaan pershabatan :) *entry rahsia (2=90 bye dunia blog)

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 11:22 AM

skrang aku tgh sakit
ye.. bagus terima kasih masa dan harapan.. terima kasih
aku sakit

dan aku lega..
aku lega sebab aku sedar aku manusia!
ye selama nie aku rasa aku tak akan rasa apa itu sakit! tapi satu kata membuatkan sel2 darah aku memecah...

  aku dah berpunya.!
sudah semesti yer aku sedar ini belaku.. tapi aku tau aku xkan pernah bersedia menerima kata2 ini!
:)
aku masih senyum sebab aku tau..
konsep diri aku sebagai lelaki.. aku lelaki tidak serius..

aku lelaki yg kata! ah.. ye ko chantek.. dan aku terbayangkan ko setiap minit. dlm hidup ku! tapi ko bukan sendirian.. ye ko bukan sendirian..

mungkin nie satu dusta, permainan perasaan ?? sapa tau...
yg pastui aku lega!
sakit ku terubat dgn rasa lega!

terima kasih! ikhlas ko meyangi aku
dari terus aku terlayang dgn harapan berpandu pada keraguan..

ahhhhhh..
:)
kekayaan dan kechantekan bukan segala yer!

aku xpernah nak slh kan sapa2
yup! aku xpernah nak kata ahhhhhh...




serius tak terulis pown aku! sebab ak tau.. ye aku tau! AKU TAU..
HEHE... AKU TERER TEKA AK TAU..
KO DAN AKU XSEMESTI YER BERSATU...

terima kasih, aku berdoa yg baik pada korang! dan aku hope korang masih syg pada aku!! aku tau kebahagian yg aku alami selama ini ada lah kasih syg yg ikhlas dari korang!!

ini lah adat perhubuingan lelaki dan perempuan.
xkan pernah tidak tersuka dan tak akan pernah tidak terluka..

heheh rilek la beb!

dugaan pershabatan..
Sesalan aku kerna aku manusia shallow,


boneka tak sakit
CIRI UTAMA AKU ADAAH HIPOKRIT

memang lama aku xsakit!
dan skrang bila sakit aku sedar aku takmo sakit pada kamo!

hehe.. kita masih kwn kan?!
dosa ke aku kata aku takmo jatuh pada ko
tapi seluruh PERASAAN AKU MEMBERONTAK MAU SEMUA TAU

AKU RASA AKU SUKA KO..!!
RASA BARU. BELOM KOMPEM!

KALAU KOMPEM syg syg syg~
aku mati.. la wei...



lawak kut!
belom mula perang dan kalah...

yelah kut tenaga batin lemah betol!
hahah cepat pancut :P


sapa yg aku cakap nie!???
hehe....

MERUNGKAI RAHSIA AKHIR PENDELETEAN BLOG BONEKA!

:) dlm hidup nie..
kdng2 elok kita jgn cari sakit..
walaupown seluruh emosi nak!! NAK NAK!!

kata org tua
ikut hati binasa

SEBLOM emosi membinasakan diri aku!
aku bawak diri!

aku dah dpt jalan!
aku akan straight deleted account blogspot
hahah lwk yer kenapa tak pk awal..

:)


xbox360!
ye2 dlm banyak2 problem aku hahahah aku mati sebab hal emosi pada seorang puteri :) hehe..
k bye..

1/90 ep.1st post..

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 3:52 AM

ello sapa?

boleh hidup tanpa blog..
xleh kut
tgk aku masih bloging huhuhu..
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

well..
:P

rupa2 yer aku kena tunggu dah tahan sampai 90hari.. wow!! 3bulan untuk blogspot deleted semua blog aku secara PERMANENTLY   WOW!!
serius ke aku boleh tahan lama camtu

tadi aku pk 60hari!
entahlah,,,

====================================================================
1st post..


hurm apa nak cerita kat blogspot nie hehehe..
aku boneka.. aka daus!

aku rasa sini kat blog spot aku daus lah! kat myspace aku boneka! senang cerita baru best sikit! hehehe..
aku daus. umur aku dah 24 (WOW)dah.. ah tua ye.! aku rasa aku mcm umur 19 camtu.. ah2 aku mcm bdk2 sbnr yer hehehe

aku single !! (okay satu perengan) <---- hahahah penting tu

aku punya hobby kemas!! *kunun.. KUAT MENIPO JUGA AKU NIE DULU =_=!!!
ah edit pic awek! tgk lah mungkin aku akn post berberap pic yg aku edit!!
ah. kdng2 aku main game. aku skrang dah xgila game, hehehe entahlah dulu dah main puas2 kut!

tapi dota aku masih gila.. kdng2 kat rumah aku layan kalau xleh tido!! :)

harapan aku.
aku nak happy lah.. happy tenang. aku nak happy!! aku xtau camner nak happy
aku rasa kalau ader awek happy kut!!
kalau banyak duit happy juga kut!!
HMMMM TGK DARI DULU KONSEP HAPPY AKU XBERUBAH ADA AWEK HAPPY PELIK2? BODOH KAN?

camner nak happy.. kdng2 tu pow xcukup nak happy.. HEHE...ENTAHLAH MASIH SUSAH NAK HAPPY

tu jelah.! harap2 rajin lah sikit aku update natng nie!! tgk lah cmane :P



-------------------------------------------------
90HARI YER.. AKU XBERAPA YAKIN AKU LEH TAHAN... ENTAHLAH! RUNTUH SEMANGAT AKU..



balik awal.. terkejut jadi homeless!!

View Comments

Posted by Boneka tak sakit | Posted in | Posted on 7:53 PM

Yo beb! aku boneka
nasib baik nie bukan blog encik firdaus!

kalau tak nie pown dia deleted kut

masa aku tgh minum white coffea AKA NESCAFE dkt cafe depan alfie tower
aku dpt sms! dari ensembuaya♥


WEI BONEKA BOS KITA DAH GILA DIA DELETED SEMUA BLOG DIA KITA DAH XDE KERJA KITA DAN JADI PENGANGUR TERHORMAT KITA KAN MATI KEBULUR KITA AKAN MATI DI HEMPAK OLEH GAJAH DALAM PERJALANAN KE 7E!! TU JE..

PS
TAPIRUDIN KIRIM SLAM SURUH KO BAWAK KAN DIA FRENCH KISS!! KUIH KE TU WEI??

APA!!!! DELETED BLOG ILANG AKAL KE ORG TUA TU!!

p.s buat malo je french kiss tak tau!! cakap buaya!
malo kaum betol!! ceh.!!

encik firdaus dah deleted semua blog dia! aku tak sangka betol! dan tu aku camner.. aku homeless la bangkai ko daus!
camnie laaa ko buat aku sapa sangka!!

penat aku buat entry tuk blog ko! ko deleted suka ati!
sedih yer!!!!!!!!!!!


hurmm dah tu kena balik awal la.k.. nak kena pujuk encik firdaus open that blog back! TU BLOG AKU LAH BANGKAI!!!!
ceh ko

xpe la.. aku jadi homeless pown xpe.. aku suka juga buat kerja outstation kekeke....

ah nie pic aku kat paris! tuaarr
kejap je..

 

aku dgn 2kwn aku yg sengal cik patung2 dan cik babidol
hurmm.. 

xpe ke homeless !! 

aku komen blog2 korang pown okay tgk la! mana aku nak komen aku komen la!!
aahhhhhhhhhhhhhh!~

mood 
sedih... 

DAH LAH GAJI XBAYAR LAGI... 
CAMNER NAK SURVIVE BULAN NIE...
eh kan aku patung xyah makan!! keke lupa lak :)

sekali blog susah nak stop..!! betol ke?

View Comments

Posted by EnsemBuaya♥ | Posted in | Posted on 10:01 AM

Hello all~ boneka in the house..
jap2 nama aku apa nie?

owh tak Ensembuaya♥ di sini.. bersiaran di waktu pagi!
hm2 ada pegumuman dari cik firdaus

cik firdaus
pengarah urusan
bonekaxsakit.blogspot.com


Asalammualaikum dan salam satu malaysia..
sya megumumkan.. dgn ini akan menjalankan satu uji kaji..

boleh ke sy hidup tanpa blogging..
buat yg megenali blog milik sy.. semua tau tapi tak pham.. huhuhuhu
apa yg saya selalu sampaikan ada lah agak personal..

sy puas bila berblogging pasal hal personal.. lebih nikmat bila ada yg kesah..
baru nie2 sy perasan kadar kesah adalah rendah..
dan nikmayt berblogging sgt tiada.,

kerana apa?
kerana sy tidak dpt full out dlm entry sy!
sy ada banyak problem yg merepek..

lebih2 hal perasaan.. sy nak kongsi dgn blog sy agak malo.! so untuk tidak membuang banyak masa
sy akan meguji satu expriment..

boleh kah sy hidup tanpa blog!!

sy akan mendeleted semua blog sy! selepas ini..

oleh itu lets start the clock..

mari kta sama2 tgk berapa lama.. sy boleh tahan!!


*sambil dgr lagu tak tahan lagi..

sekian...



ensembuaya♥
cilakak aku baru dilantik jadi icon baru! dia dah nak deleted
xpe! kita tgk je berapa lama dia tahan

aku agak2 xlama pown..
lemah tenaga batin hahahaha


APA???!!